CORONA VIRUS (COVID-19)

CORONA VIRUS (COVID-19)

De meeste horeca moeten haar deuren sluiten tot - voorlopig - 5 april (België) of 6 april (Nederland). Maatregelen die genomen zijn om de strijd tegen het verschrikkelijke corona-virus (Covid-19) aan te gaan. Dit raakt de horeca in het hart. Heel diep!

De meeste keukens staan stil en de apparatuur die u de komende tijd niet gebruikt, kunt u het beste uitzetten. Al is het maar om te kunnen besparen op de energierekening. We hebben enkele tips;

  • Laat de vrieskast (of vriescel) altijd aan!
  • Zet alle andere apparatuur die u niet gebruikt uit, haal de stekker uit hert stopcontact en verwijder alles uit het apparaat. Bij een koelkast zijn dit alle (houdbare) producten, bij een vaatwasser, glazenspoelmachine of een koffiemachine is dit het water (laat de boilers leeglopen en zet de kraan dicht). Denk ook aan de olie van uw vacumeermachine!
  • Maak de apparatuur schoon, desnoods met een desinfectiemiddel. Let wel op dat als u met desinfect de binnenkant van een koelkast schoonmaakt.
  • Als de combisteamer is uitgevoerd met een automatisch schoonmaak-programma, gebruik deze dan eerst. Laat daarna - indien van toepassing - de boiler leeglopen en haal dan de stekker uit het stopcontact. Zet ook de waterkraan dicht.
  • Zet van alle apparatuur die uitstaat de deur open. Ook die van de combisteamer.

En dan komt natuurlijk weer een tijd dat de keuken open zal gaan. Laten we hopen dat deze tijd snel aanbreekt, alleen wij hebben geen glazen bol. Als de apparatuur weer in bedrijf gaat, zet ze dan stap voor stap aan;

  • Doe bij de koelkasten eerst de deur dicht en steek dan de stekker weer in het stopcontact. Laat de koelkast dan rustig op temperatuur komen.
  • Bij de vaatwasser, glazenspoelmachine of koffiemachine eerst de waterkraan weer open, dan de stekker in stopcontact. Laat dan eerst alles goed op temperatuur komen. Het advies is om bij een vaatwasser eerst een paar keer een kort programma te gebruiken, zodat de leidingen van zeep- en glans weer gevuld worden.
  • Bij een combisteamer is het advies om eerst de waterkraan open te zetten en daarna de stekker in het stopcontact te steken. Laat de combisteamer op temperatuur komen en gebruik daarna eerst weer het schoonmaakprogramma (indien aanwezig), zodat de ovenkamer opnieuw gereinigd wordt.

 

CORONA-MAATREGELEN BIJ HORECAXL EN LEASEXL

De impact van dit verschrikkelijke virus is groot en we hebben er allemaal mee te maken. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden ons ten aller tijden aan de voorschriften, zoals opgelegd door de Nederlandse en Belgische overheid.

Bereikbaarheid

Wij zijn altijd bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)88 - 28 28 928. Onze bedrijfsstructuur is zo ingericht dat de meeste werkzaamheden vanuit huis gedaan kunnen worden.

Bestellingen en leveringen

Onze klanten hebben persoonlijk bericht mogen ontvangen over hun bestelling. De levertijden lopen iets op, maar wij kunnen nog steeds leveren, zelfs bij lockdown (belangrijk voor supermarkten en apotheken).

Storingen

Voor die horeca die nog open mag zijn (afhaal/bezorgen) staan onze monteurs klaar bij een storing. Maar let op, want hier hebben wij een aantal extra maatregelen genomen;

  • Onze eigen klanten hebben voorrang. Wij willen graag iedereen van dienst zijn, maar hebben besloten dat onze eigen klanten voorrang krijgen bij het oplossen van een storing. Deze klanten hebben ons destijds ook de order gegund.
  • De monteur beslist. Omdat wij geen enkel risico nemen met mensen, laten wij het aan de monteur over of hij uw zaak wil betreden voor het verhelpen van de storing. Iemand die de voorschriften niet in acht wil of kan nemen is voor de monteur een reden om het pand niet te betreden. Wij hebben iedereen de opdracht gegeven om alle maatregelen (afstand, handen wassen etc.) streng na te leven. 

Advies op locatie

Hier maken wij tot nader order een pas op de plaats. Waar we normaal graag aan uw (keuken)tafel aanschuiven om uw verhaal, uw wensen en uw mogelijkheden te bespreken, blijven onze adviseurs even thuis. Voor ieders veiligheid. Uiteraard beantwoorden wij uw vragen graag telefonisch of maken later een afspraak met u.

 

HELP ELKAAR

Tot slot willen wij iedereen in de horeca vragen om elkaar te steunen. Help elkaar. Bel of app elkaar. Een collega heeft zijn/haar zaak wel open en heeft misschien nog ruimte in de vriescel over. Of komt handjes tekort met het bezorgen. Help elkaar en houdt u aan de regels/voorschriften van de overheid. Wij zijn er van overtuigd dat als iedereen gehoor geeft aan deze regels, wij met elkaar het het virus kunnen verslaan en dat de horeca ook deze crisis zal overwinnen. Wij wensen u veel gezondheid en wijsheid toe!

Wij blijven de ontwikkelingen rondom het virus nauwgezet volgen. Als het nodig is nemen we aanvullende maatregelen, want veiligheid en gezondheid van onze klanten en collega's staat centraal. Wij rekenen op ieders begrip.