Hoe werkt een combisteamer?

Hoe werkt een combisteamer?

De combisteamer kan een belangrijke rol spelen in de professionele keuken, zeker nu het steeds lastiger wordt om goed geschoold personeel te vinden. En met een goede combisteamer bespaart u niet alleen op personeelskosten, maar een maximaal gebruik zorgt ook voor een besparing op de bereidingstijd.


Basis; hoe werkt een combisteamer

De basis is altijd het begin van alles. En die basis is ook van toepassing op de combisteamer. In een aantal korte - en leuke! - filpmjes wordt de basis van de Unox combisteamer uitgelegd.


AirFlow; de werking van luchtstromen

Het gepatenteerde AIR.Maxi zorgt voor een perfecte hetelucht circulatie in de ovenkamer. Meerdere automatisch reveserende ventilatoren en snelle motoren garanderen kook- en bakuniformiteit op alle niveau's, van onder tot boven in de oven. Danzij de mogelijkheid om te kiezen uit 4 luchtsnelheden kan elk type product perfect worden bereid, van de delicaatste maaltijdonderdelen tot producten waarvoor hoge temperaturen en een hoog warmteoverdrachtspercentage zijn vereist.


STEAM.Maxi; de werking van stoom

In het derde filmpje van de serie 'How it works' laat Unox zien hoe de stoom gebruikt wordt in een combisteamer en waarom het nuttig is voor het kookproces. Het gepatenteerde STEAM.Maxi voert elk type stoomproces uit, zelfs de delicaatste stoomprocessen van een temperatuur van 35 graden Celcius. Dit resultaat is mogelijk dankzij een tot 3 keer hogere stoomproductie dan die wordt verkregen met traditionele directe-injectieovens. Het resultaat is identiek aan - of zelfs beter - dan het resultaat dat wordt verkregen bij gebruik van een combisteamer met een boiler.


DRY.Maxi; kookprocessen zonder vocht

In het vierde filmpje van de serie 'How it works' laat Unox zien hoe de stoom uit de machine gehaald kan worden, zonder de temperatuur in de kamer te verlagen. Deze technologie vermindert de luchtvochtigheid in de ovenruimte snel en zorgt voor de ideale omstandigheden voor eten dat moet worden bereid in een volledig droge omgeving. Producten die in de oven gebakken worden, zijn zacht, knapperig en geurig, gegrilde en gebruinde vleessorrten houden hun gewicht en smaak, en groenten worden perfect gaar. U kunt alles klaarmaken wat u maar wilt.


Voorverwarmen

Wat is nu eigenlijk het nut van het voorverwarmen van een combisteamer. In dit vijfde filmpje laat Unox zien hoe belangrijk het is om de lucht en het staal van de ovenkamer voor te verwarmen. Als iis het maar om tijd en energie te besparen.


Schoonmaken en reinigen

Het is mogelijk om op een simpele manier de combisteamer schoon te houden; op de juiste knop drukken! In dit zesde filmpje kunt u zien hoe makkelijk een wassysteem op een combisteamer werkt en hoe zo'n systeem een perfecte reiniging in elke hoek van de ovenkamer garandeert. Hierdoor wordt niet alleen uw oven schoon, maar beschermt u deze ook langdurig en verlaagt u de onderhoudskosten. Het automatisch reinigingssyteem Rotor.KLEAN en het daar bijbehorende reinigingsmiddelen garanderen samen een perfecte hygiëne en een duurzaam werkende oven met bijbehorende componenten. Het AUTO.Pure-antikalkfilter, standaard op alle MIND.Maps ovens van Unox, verwijdert kalkaanslag automatisch uit het water.


Door een combisteamer op een juiste wijze in te zetten in uw keuken, gaat de kwaliteit van de gerechten omhoog. U wordt in staat gesteld om anders te werken in uw keuken, zonder dat dit invloed heeft van hetgeen u op uw bord presenteert. Een mooi voorbeeld van alles is een sous-vide bereiding, waarbij het voor de keuken vele malen gemakkelijker wordt en waarbij de gerechten ook nog eens een constante kwaliteit hebben.

Advies van HorecaXL

Wij heten u van harte welkom als u advies wenst. U kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)88 - 28 28 928 en per mail kunt u ons uw vragen stellen op info@horecaxl.com.Gerelateerde producten

 1. UNOX BAKE-OFF OVEN BAKERTOP ONE (XEBC-04EU-E1R)

  4x 600x400, 256 programma's, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met tiptoets, Delta-T bakken met kern-temperatuur-meter, vochtinjectie, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 2. UNOX BAKE-OFF OVEN BAKERTOP ONE (XEBC-06EU-E1R)

  6x 600x400, 256 programma's, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met tiptoets, Delta-T bakken met kern-temperatuur-meter, vochtinjectie, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 3. UNOX BAKE-OFF OVEN BAKERTOP ONE (XEBC-10EU-E1R)

  10x 600x400, 256 programma's, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met tiptoets, Delta-T bakken met kern-temperatuur-meter, vochtinjectie, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 4. UNOX BAKE-OFF OVEN BAKERTOP PLUS (XEBC-04EU-EPR)

  4x 600x400, 256 programma's, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met touchbediening, Delta-T bakken met kern-temperatuur-meter, vochtinjectie, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 5. UNOX BAKE-OFF OVEN BAKERTOP PLUS (XEBC-06EU-EPR)

  6x 600x400, 256 programma's, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met touchbediening, Delta-T bakken met kern-temperatuur-meter, vochtinjectie, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 6. UNOX BAKE-OFF OVEN BAKERTOP PLUS (XEBC-10EU-EPR)

  10x 600x400, 256 programma's, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met touchbediening, Delta-T bakken met kern-temperatuur-meter, vochtinjectie, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 7. UNOX COMBISTEAMER COMPACT CHEFTOP ONE (XECC-0523-E1R) 230V

  5x 2/3 GN, 256 programma's, 20 tot 40 maaltijden per dag, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met tiptoets, kern-temperatuur-meter, directe inspuiting, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 8. UNOX COMBISTEAMER COMPACT CHEFTOP ONE (XECC-0523-E1R) 400V

  5x 2/3 GN, 256 programma's, 20 tot 40 maaltijden per dag, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met tiptoets, kern-temperatuur-meter, directe inspuiting, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 9. UNOX COMBISTEAMER COMPACT CHEFTOP PLUS (XECC-0523-EPR) 400V

  5x 2/3 GN, 256 programma's, 20 tot 40 maaltijden per dag, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met touchbediening, Multipoint-kern-temperatuur-meter, directe inspuiting, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer
 10. UNOX COMBISTEAMER COMPACT CHEFTOP PLUS (XECC-0513-EPR)

  5x 1/1 GN, 256 programma's, 40 tot 90 maaltijden per dag, +30° tot +260° C, MindMaps technologie met touchbediening, Multipoint kern-temperatuur-meter, directe inspuiting, automatisch reinigingsprogramma. Prijs is inclusief waterontharder (garantievoorschrift UNOX)

  Lees meer