FABRIEKSGARANTIE HORECA-APPARATUUR

Er is altijd sprake van fabrieksgarantie. Dus garantie die door de fabrikant wordt verstrekt/verleend. Iedere fabrikant heeft zo haar eigen garantie-voorwaarden, welke altijd leidend zijn. De fabrieksgarantie verschilt per merk, per land en soms ook nog eens per productgroep.

 

De garantietermijnen van de fabrieken/merken (tot 5 jaar fabrieksgarantie!)

Als basis voor alle producten op onze website geldt een garantietermijn van 1 jaar fabrieksgarantie. Alleen bij sommige merken krijgt u meer! Dit betekent dat u fabrieksgarantie heeft op alle technische onderdelen van het apparaat. Als de plaatsing voor ons is uitgevoerd, dan zijn de kosten voor het voorrijden en de arbeidskosten voor de monteur 3 maanden gegarandeerd. U krijgt daarna een aparte factuur voor deze kosten.

Garantie is per fabrikant verschillend, want sommige fabrikanten hanteren voor andere producten weer langere garantietermijnen, zoals 1 jaar (12 maanden) all-in (plus), 2 jaar (24 maanden) onderdelen-garantie of 5 jaar (60 maanden) na online-registratie* van het apparaat. Sommige (kleine) apparaten dienen op eigen kosten opgestuurd te worden naar de fabrikant, terwijl sommige apparaten ook opgehaald worden voor een in-house reparatie bij de fabrikant. Daarom staan alle gegevens in de afleverings-mail. En is het niet helemaal duidelijk, of heeft u vragen, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Er zijn dus fabrikanten die hun garantieperiode verlengen of verbeteren na een registratie. DIt doet niet iedere fabrikant en dan zijn de voorwaarden per fabrikant ook nog eens verschillend. Bij de ene fabrikant is het een kwestie van alleen een online-registratie en bij een andere fabrikant is het in combinatie met onderhoud. Maar wat voor alle registraties wel hetzelfde is, is dat u dit zelf dient te doen. Er kunnen naar ons toe ook geen rechten aan ontleend worden. Controleer bij ontvangst van het artikel of het juiste product onbeschadigd en compleet is afgeleverd. Mocht dit nou niet het geval zijn, meldt dit zo snel mogelijk en wel binnen 48 uur en bij voorkeur per mail. Dan kunnen wij de juiste actie ondernemen.

 

Uitgesloten van garantie

Niet alles valt onder garantie. Helaas. Onderdelen als verlichting, glas, sloten, branders (en thermokoppels), deurrubbers, deursluitingen (ook die van de steamers), zeep- en of glansslangen van vaatwassers en glazenspoelmachines, bedieningsknoppen etc. kennen geen garantievergoeding. Net als de (arbeids)uren buiten de werkdagen (maandag tot en met vrijdag) en buiten de normale werktijden van 08.00 uur en 17.00 uur. Bij geen enkele fabrikant! En aan bedieningsfouten kan een fabrikant ook niets doen. Ook verbruiksartikelen als zeep of glans kennen geen garantie. 

Storingen veroorzaakt door stroomstoringen op het net van uw stroomleverancier, vallen niet onder fabrieksgarantie. Deze kosten kunt u wel verhalen op uw verzekering of op de verzekering van uw stroomleverancier. Juridisch wordt dit 'van buitenaf komende onheilen in de breedste zin des woords' genoemd en wordt op deze manier ook toegepast.

 

Service tijdens garantie

Wij hebben met iedere fabrikant de afspraak dat alles wat onder hun garantie valt, ook helemaal vergoed wordt. Dus eigenlijk alles wat een fabrikant te verwijten valt binnen de gestelde termijnen, wordt helemaal vergoed en hoeft u niets voor te betalen. Dan kunt u ons gewoon bellen of u belt een lokaal servicebedrijf (soms net zo makkelijk; gewoon bij u om de hoek!). Achter de schermen regelen zij het weer met de fabrikant.

 

Vervallen van garantie en/of service

Tsja, garantie kan ook vervallen. Als u - of uw personeel - er zelf een zooitje van maakt, dan kan een fabrikant beslissen dat de garantie komt te vervallen en krijgt u een factuur voor alle (reparatie)werkzaamheden. Wanneer en op welke wijze een garantie kan komen te vervallen, hebben wij voor u op een rijtje gezet;

  • Gebrek aan onderhoud kan voor een fabrikant een reden zijn om de fabrieksgarantie te laten vervallen. Een mooi voorbeeld vinden wij dat u met uw auto naar de garage gaat en gaat klagen over het feit dat er iets met de auto is, maar dat blijkt dat u in 250.000 kilometer nooit naar de olie hebt hebt laten kijken. Dan gaat er volgens ons iets niet helemaal goed.
  • Sommige fabrikanten schrijven bepaalde reinigingsmiddelen voor. Een voorbeeld is dat UNOX speciaal voor het automatische schoonmaakprogramma van haar combisteamers een reinigingsmiddel heeft ontwikkeld. Gebruik dan ook deze reinigingsmiddelen, want dan is er nooit een discussie.
  • Als je het apparaat anders gebruikt dan waar het apparaat voor bedoeld is. U kunt van een steamer gerust een vaatwasser maken, maar volgens ons zijn dit toch echt twee verschillende apparaten. Gebruik het apparaat waarvoor het gemaakt is.
  • Als u een ander servicebedrijf reparaties of andere werkzaamheden laat verrichten, of wijzigingen aan laat brengen, dan kunt u het beste dat bedrijf bellen als er iets is. Zij hebben dan de laatste historie en weten ook dan ook eerder wat er aan de hand zou kunnen zijn. Als de monteur van onze service-partner eerst moet gaan onderzoeken wat er door de ander is gedaan, dan levert dat onnodige onderzoeks- en wachttijden op. En dus onnodige kosten. En als u een lompe amateur laat sleutelen aan het apparaat, kan de fabrikant zich beroepen op het feit dat u beter een professional had kunnen bellen. 
  • En aan de het einde van de garantieperiode komt de fabrieksgarantie automatisch te vervallen. Als u dan aangeeft dat u al weken een storing hebt, dan had u beter meteen kunnen bellen. Met deze informatie kan een fabrikant niets en als u meteen gebeld had, dan hadden wij het al voor u opgelost.
  • En als u het echt te bont maakt, dan hebben we eigenlijk liever dat u iemand anders belt voor service. Maar om het zo ver te laten komen, dan heeft u de onderstaande puntjes echt in de wind geslagen; Wij gaan géén fabrieksgarantie/service organiseren als u uw afspraken naar ons niet nakomt. Ook een openstaande factuur is voor ons een reden om het heel rustig aan te doen.

We doen ons best. En meer! (update zomer 2021)

We hebben er even een update onder gezet, want sinds 2020 is de wereld aardig verandert. Door de verschillende corona-maatregelen zijn er in diverse landen maatregelen van kracht (geweest). Een lock-down was zo'n maatregel, waardoor fabrikanten niet konden produceren. Of dat men nog niet gereed was voor thuiswerken. Op ons hoofdkantoor in Den Bosch waren we hier al vele jaren op voorbereid, want er werken sinds 2016 al veel medewerkers van huis uit en tot volle tevredenheid; van medewerkers én onze klanten.

Nu zal iedereen wel een keer gehoord of gelezen hebben dat er in de wereld iets aan de hand is met grondstoffen, onderdelen en transport. Zo lag er een vrachtschip vast in het Suezkanaal, waardoor een belangrijke vaarroute een week gestremd was en er 422 schepen wachtten op hun beurt. Daarna schoten de containerprijzen naar ongekende hoogten en werden ondertussen complete wereldhavens tijdelijk gesloten omdat er bij een medewerker Covid-19 was vastgesteld. En dan kunnen wij met zijn allen op onze kop gaan staan, maar dan gaat het hard met bijvoorbeeld de voorraden van computerchips. Deze chips worden gebruikt in combisteamers, vaatwassers of koelingen. Maar we doen ons best. En meer! Als er iets is, bel ons op +31 (0)88 - 28 28 928. Wij proberen een oplossing te zoeken en in de meeste gevallen krijgen we die ook gevonden.

HORECAXL HEEFT EEN GOEDE NAAM ALS HET GAAT OM SERVICE EN GARANTIE
Service en Garantie Horeca ApparatuurService en Garantie Horeca Apparatuur