FABRIEKSGARANTIE HORECA-APPARATUUR

Er is altijd sprake van fabrieksgarantie. Dus garantie die door de fabrikant wordt verstrekt/verleend. Iedere fabrikant heeft zo haar eigen garantie-voorwaarden, welke altijd leidend zijn. En om het een beetje overzichtelijk te houden, hebben we alles op een rijtje gezet. U kunt ons altijd bellen of mailen als u niet helemaal zeker bent welke fabrieksgarantie van toepassing op het gewenste apparaat.

 

De garantietermijnen van de fabrieken/merken (tot 5 jaar fabrieksgarantie!)

Als basis voor alle producten op onze website geldt een garantietermijn van 1 jaar fabrieksgarantie. Alleen bij sommige merken krijgt u meer! Dit betekent dat u fabrieksgarantie heeft op alle technische onderdelen van het apparaat. Als de plaatsing voor ons is uitgevoerd, dan zijn de kosten voor het voorrijden en de arbeidskosten voor de monteur 3 maanden gegarandeerd. U krijgt daarna een aparte factuur voor deze kosten.

Garantie is per fabrikant verschillend, want sommige fabrikanten hanteren voor andere producten weer langere garantietermijnen, zoals 1 jaar (12 maanden) all-in (plus), 2 jaar (24 maanden) onderdelen-garantie of 5 jaar (60 maanden) na online-registratie* van het apparaat. Sommige (kleine) apparaten dienen op eigen kosten opgestuurd te worden naar de fabrikant, terwijl sommige apparaten ook opgehaald worden voor een in-house reparatie bij de fabrikant. Daarom staan alle gegevens in de afleverings-mail. En is het niet helemaal duidelijk, of heeft u vragen, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Er zijn dus fabrikanten die hun garantieperiode verlengen of verbeteren na een registratie. DIt doet niet iedere fabrikant en dan zijn de voorwaarden per fabrikant ook nog eens verschillend. Bij de ene fabrikant is het een kwestie van alleen een online-registratie en bij een andere fabrikant is het in combinatie met onderhoud. Maar wat voor alle registraties wel hetzelfde is, is dat u dit zelf dient te doen. Er kunnen naar ons toe ook geen rechten aan ontleend worden. Controleer bij ontvangst van het artikel of het juiste product onbeschadigd en compleet is afgeleverd. Mocht dit nou niet het geval zijn, meldt dit zo snel mogelijk en wel binnen 48 uur en bij voorkeur per mail. Dan kunnen wij de juiste actie ondernemen.

 

Uitgesloten van garantie

Niet alles valt onder garantie. Helaas. Onderdelen als verlichting, glas, sloten, branders (en thermokoppels), deurrubbers, deursluitingen (ook die van de steamers), zeep- en of glansslangen van vaatwassers en glazenspoelmachines, bedieningsknoppen etc. kennen geen garantievergoeding. Net als de (arbeids)uren buiten de werkdagen (maandag tot en met vrijdag) en buiten de normale werktijden van 08.00 uur en 17.00 uur. Bij geen enkele fabrikant! En aan bedieningsfouten kan een fabrikant ook niets doen. Ook verbruiksartikelen als zeep of glans kennen geen garantie. 

Storingen veroorzaakt door stroomstoringen op het net van uw stroomleverancier, vallen niet onder fabrieksgarantie. Deze kosten kunt u wel verhalen op uw verzekering of op de verzekering van uw stroomleverancier. Juridisch wordt dit 'van buitenaf komende onheilen in de breedste zin des woords' genoemd en wordt op deze manier ook toegepast.

 

Service tijdens garantie

Wij hebben met iedere fabrikant de afspraak dat alles wat onder hun garantie valt, ook helemaal vergoed wordt. Dus eigenlijk alles wat een fabrikant te verwijten valt binnen de gestelde termijnen, wordt helemaal vergoed en hoeft u niets voor te betalen. Dan kunt u ons gewoon bellen en gaat onze service-partner het oplossen. En achter de schermen regelen zij het weer met de fabrikant.

 

Vervallen van garantie en/of service

Tsja, garantie kan ook vervallen. Als u - of uw personeel - er zelf een zooitje van maakt, dan kan een fabrikant beslissen dat de garantie komt te vervallen en krijgt u een factuur voor alle (reparatie)werkzaamheden. Wanneer en op welke wijze een garantie kan komen te vervallen, hebben wij voor u op een rijtje gezet;

  • Gebrek aan onderhoud kan voor een fabrikant een reden zijn om de fabrieksgarantie te laten vervallen. Een mooi voorbeeld vinden wij dat u met uw auto naar de garage gaat en gaat klagen over het feit dat er iets met de auto is, maar dat blijkt dat u in 250.000 kilometer nooit naar de olie hebt hebt laten kijken. Dan gaat er volgens ons iets niet helemaal goed.
  • Sommige fabrikanten schrijven bepaalde reinigingsmiddelen voor. Een voorbeeld is dat Convotherm speciaal voor het automatische schoonmaakprogramma van haar combisteamers een reinigingsmiddel heeft ontwikkeld. Gebruik dan ook deze reinigingsmiddelen, want dan is er nooit een discussie.
  • Als je het apparaat anders gebruikt dan waar het apparaat voor bedoeld is. U kunt van een steamer gerust een vaatwasser maken, maar volgens ons zijn dit toch echt twee verschillende apparaten. Gebruik het apparaat waarvoor het gemaakt is.
  • Als u een ander servicebedrijf reparaties of andere werkzaamheden laat verrichten, of wijzigingen aan laat brengen, dan kunt u het beste dat bedrijf bellen als er iets is. Zij hebben dan de laatste historie en weten ook dan ook eerder wat er aan de hand zou kunnen zijn. Als de monteur van onze service-partner eerst moet gaan onderzoeken wat er door de ander is gedaan, dan levert dat onnodige onderzoeks- en wachttijden op. En dus onnodige kosten. En als u een lompe amateur laat sleutelen aan het apparaat, kan de fabrikant zich beroepen op het feit dat u beter een professional had kunnen bellen. 
  • En aan de het einde van de garantieperiode komt de fabrieksgarantie automatisch te vervallen. Als u dan aangeeft dat u al weken een storing hebt, dan had u beter meteen kunnen bellen. Met deze informatie kan een fabrikant niets en als u meteen gebeld had, dan hadden wij het al voor u opgelost.

 

En als u het echt te bont maakt, dan hebben we eigenlijk liever dat u iemand anders belt voor service. Maar om het zo ver te laten komen, dan heeft u de onderstaande puntjes echt in de wind geslagen;

    • Wij gaan géén fabrieksgarantie/service organiseren als u uw afspraken naar ons niet nakomt. Ook een openstaande factuur is voor ons een reden om het heel rustig aan te doen.
    • U niet normaal kunt doen of als u denkt dat je een frustratie op onze medewerkers mag botvieren. Dan hebben we toch echt liever dat u iemand anders belt. Of een boksbal koopt.

 

Als wij iets niet goed doen, dan zijn wij daarvoor verantwoordelijk. En wij gaan onze verantwoordelijkheid nooit uit de weg. Nooit! Maar ja, we hebben ook met andere partijen te maken en daar kunnen wij nooit voor aansprakelijk gesteld worden. Want als de watermaatschappij het water afsluit voor welke reden dan ook, dan kunt u ons daar niet voor aansprakelijk stellen. U kunt ons ook niet verwantwoordelijk houden voor die monteur die met zijn graafmachine in uw straat door een elektra-kabel gaat, waardoor overal de stroom is uitgevallen. En als de installateur in de groepenkast een foutje maakt, dan hebben we liever dat u met spoed die installateur belt, zodat hij het op kan lossen. Waar mensen werken kunnen nu eenmaal fouten gemaakt worden. Als het onze collega's zijn, dan hebben we liever dat u ons meteen belt, want dan kunnen wij actie ondernemen en voor een oplossing zorgen.

 

Fabrikanten

Bij een storing aan het apparaat heeft u altijd te maken met de fabrieksgarantie. Een garantie van de fabriek die wij 1-op-1 aan onze klanten - of in dit geval op de apparatuur - doorgeven. Neem daarom bij een storing altijd contact op met of de fabrikant of met Euro Service, een onafhankelijke service-organisatie die ook door de meeste fabrikanten wordt ingeschakeld als landelijke service-organisatie. Zij kunnen het probleem misschien al wel telefonisch verhelpen. Mailen kan natuurlijk ook. En als u rechtstreeks contact met de fabrikant wenst, laat het ons even per mail weten. Dan zorgen wij voor de juiste gegevens.
HORECAXL HEEFT EEN GOEDE NAAM ALS HET GAAT OM SERVICE EN GARANTIE

Garantie Horeca Apparatuur HorecaXL