10% + 10% KORTING

gebruik de kortingscode POLARXL

voor 10% + 10% korting op de horeca koelingen van Polar

FABRIEKSGARANTIE HORECA-APPARATUUR

Er is altijd sprake van fabrieksgarantie. Dus garantie die door de fabrikant wordt verstrekt/verleend. Iedere fabrikant heeft zo haar eigen garantie-voorwaarden, welke altijd leidend zijn. De fabrieksgarantie verschilt per merk, per land en soms ook nog eens per productgroep. Zo is het mogelijk om bij de meeste combisteamers en (High Speed Ovens) ovens van UNOX de garantie uit te breiden naar 4 jaar en biedt Liebherr in Nederland 5 jaar extra zekerheid helemaal gratis, maar op wijnkasten en op apparatuur in België en Duitsland doen ze dit weer niet en gelden er weer andere voorwaarden voor de garantie.

 

FABRIEKSGARANTIE (TOT 5 JAAR!)

Als basis voor alle producten op onze website geldt een garantietermijn van 1 jaar fabrieksgarantie. Alleen bij sommige merken krijg je meer! Dit betekent dat ieder apparaat een fabrieksgarantie heeft op alle technische onderdelen. Als de plaatsing door de monteur van de fabrikant is uitgevoerd (afhankelijk van merk), dan zijn de kosten voor het voorrijden en de arbeidskosten voor de monteur minimaal 3 maanden gegarandeerd. Daarna krijg je een aparte factuur voor deze kosten.

Zoals we hierboven al hebben beschreven is de garantie per fabrikant verschillend. Sommige fabrikanten hanteren voor andere producten weer langere garantietermijnen, zoals 1 jaar (12 maanden) all-in (plus), 2 jaar (24 maanden) onderdelen-garantie of 5 jaar (60 maanden) na online-registratie van het apparaat. Sommige (kleine) apparaten dienen op eigen kosten opgestuurd te worden naar de fabrikant, terwijl sommige apparaten ook opgehaald worden voor een in-house reparatie bij de fabrikant. Daarom staan alle gegevens in de afleverings-mail. En is het niet helemaal duidelijk, of heb je vragen, dan kun je ons altijd bellen of mailen.

Er zijn dus fabrikanten die hun garantieperiode verlengen of verbeteren na een registratie. Dit doet niet iedere fabrikant en dan zijn de voorwaarden per fabrikant én per land ook nog eens verschillend. Bij de ene fabrikant is het een kwestie van alleen een online-registratie en bij een andere fabrikant is het in combinatie met onderhoud. Maar wat voor alle registraties wel hetzelfde is, is dat je dit zelf doet en aanmeld. Er kunnen naar ons toe ook geen rechten aan ontleend worden. Controleer bij ontvangst van het artikel of het juiste product onbeschadigd en compleet is afgeleverd. Mocht dit nou niet het geval zijn, meldt dit zo snel mogelijk en wel binnen 48 uur en bij voorkeur per mail. Dan kunnen wij de juiste actie ondernemen.

 

UITGESLOTEN VAN (FABRIEKS)GARANTIE

Niet alles valt onder garantie. Helaas. Onderdelen als verlichting, glas, sloten, branders (en thermokoppels), deurrubbers, deursluitingen (ook die van de steamers), zeep- en of glansslangen van vaatwassers en glazenspoelmachines, bedieningsknoppen etc. kennen geen garantievergoeding. Net als de (arbeids)uren van de monteur of de kosten die gemaakt moeten worden voor een bezoek van de monteur buiten de werkdagen (maandag tot en met vrijdag) en buiten de normale werktijden van 08.00 uur en 17.00 uur. Bij geen enkele fabrikant! En aan bedieningsfouten kan een fabrikant ook niets doen. Ook verbruiksartikelen als zeep of glans kennen geen garantie. 

Storingen veroorzaakt door stroomstoringen op het net van je stroomleverancier, vallen niet onder fabrieksgarantie. Een fabrikant valt niet te verwijten dat een kabel bij graafwerkzaamheden beschadigd wordt. Deze kosten kun je wel verhalen op jouw verzekering of op de verzekering van je stroomleverancier. Juridisch wordt dit 'van buitenaf komende onheilen in de breedste zin des woords' genoemd en wordt op deze manier ook toegepast.

 

SERVICE TIJDENS (FABRIEKS)GARANTIE

Wij hebben met iedere fabrikant de afspraak dat alles wat onder hun garantie valt, ook helemaal vergoed wordt. Dus eigenlijk alles wat een fabrikant te verwijten valt binnen de gestelde termijnen, wordt helemaal vergoed en daarvoor hoef je niets te betalen. Dan kun je ons gewoon bellen of je belt een lokaal servicebedrijf (soms net zo makkelijk; gewoon om de hoek!). Achter de schermen regelen zij het weer met de fabrikant.

 

VERVALLEN VAN (FABRIEKS)GARANTIE EN/OF SERVICE

Tsja, garantie kan ook vervallen. Als jij - of jouw personeel - er zelf een zooitje van maakt, dan kan een fabrikant beslissen dat de garantie komt te vervallen en krijg je een factuur voor alle (reparatie)werkzaamheden. Wanneer en op welke wijze een garantie kan komen te vervallen, hebben wij op een rijtje gezet;

  • Gebrek aan onderhoud kan voor een fabrikant een reden zijn om de fabrieksgarantie te laten vervallen. Een mooi voorbeeld vinden wij dat je met jouw auto naar de garage gaat en gaat klagen over het feit dat er iets met de auto is, maar dat blijkt dat je in 250.000 kilometer nooit naar de olie hebt laten kijken. Dan gaat er volgens ons iets niet helemaal goed.
  • Sommige fabrikanten schrijven bepaalde reinigingsmiddelen voor. Een voorbeeld is dat UNOX speciaal voor het automatische schoonmaakprogramma van haar combisteamers een reinigingsmiddel heeft ontwikkeld. Gebruik dan ook deze reinigingsmiddelen, want dan is er nooit een discussie.
  • Als je het apparaat anders gebruikt dan waar het apparaat voor bedoeld is. Je kunt van een steamer gerust een vaatwasser maken (door bijvoorbeeld een pan in de steamer te zetten en dan het schoonmaakprogramma gebruiken), maar volgens ons zijn dit toch echt twee verschillende apparaten. Gebruik het apparaat waarvoor het gemaakt is.
  • En aan de het einde van de garantieperiode komt de fabrieksgarantie automatisch te vervallen. Als je dan aangeeft dat er al een aantal weken een storing aanwezig is, dan had je beter meteen kunnen bellen. Met deze informatie kan een fabrikant niets en als je meteen had gebeld, dan had de fabrikant het misschien al meteen op kunnen lossen.
  • En als je het echt te bont maakt, dan hebben we eigenlijk liever dat je iemand anders belt. Maar om het zo ver te laten komen, dan heb je een aantal adviezen echt in de wind geslagen; Wij gaan géén fabrieksgarantie/service organiseren als de afspraken naar ons toe niet nagekomen worden en ook een openstaande factuur is voor ons een reden om het heel rustig aan te doen.

 

WE DOEN ONS BEST. EN MEER! (UPDATE WINTER 2021/2022)

We hebben er even een update onder gezet, want sinds 2020 is de wereld aardig verandert. Door de verschillende corona-maatregelen zijn er in diverse landen maatregelen van kracht (geweest). Een lock-down was zo'n maatregel, waardoor fabrikanten niet konden produceren. Of dat men nog niet gereed was voor thuiswerken. Op ons hoofdkantoor in Den Bosch waren we hier al vele jaren op voorbereid, want er werken sinds 2016 al veel medewerkers van huis uit. Dit is achteraf meer geluk dan wijsheid, maar dit is wel tot volle tevredenheid; van medewerkers én onze klanten.

Nu zal iedereen wel een keer gehoord of gelezen hebben dat er in de wereld iets aan de hand is met grondstoffen, onderdelen en transport. Zo lag er een vrachtschip vast in het Suezkanaal, waardoor een belangrijke vaarroute een week gestremd was en er 422 schepen wachtten op hun beurt. Daarna schoten de containerprijzen naar ongekende hoogten en werden ondertussen complete wereldhavens tijdelijk gesloten omdat er bij een medewerker Covid-19 was vastgesteld. En dan kunnen wij met zijn allen op onze kop gaan staan, maar dan gaat het hard met bijvoorbeeld de voorraden van computerchips. Deze chips worden gebruikt in combisteamers, vaatwassers of koelingen.

Maar we doen ons best. En meer! Alleen is Nederland in december 2021 voor de 3e keer in lockdown gegaan en in andere landen gelden nu ook strengere maatregelen, dus moeten we creatief zijn; zeker als we de veiligheid (én gezondheid) willen bewaken. Als er iets is, bel ons op +31 (0)88 - 28 28 928. Wij proberen altijd een oplossing te zoeken en in de meeste gevallen krijgen we die ook gevonden.

HORECAXL HEEFT EEN GOEDE NAAM ALS HET GAAT OM SERVICE EN GARANTIE
Service en Garantie Horeca ApparatuurService en Garantie Horeca Apparatuur

HorecaXL maakt Horeca Apparatuur betaalbaar! Ook Keukenapparatuur op afbetaling! En Lease vanaf € 499,- investering.