STORINGEN EN ONDERHOUD HORECA-APPARATUUR

Wij verkopen veel. Heel veel. Maar wat wij niet verkopen is onzin en ondeugdelijke apparatuur. En het woord 'nee' verkopen wij liever niet. Blijkt er iets aan de hand te zijn met het apparaat, dan kunt u er zeker van zijn dat wij het proberen op te lossen. Ook buiten de fabrieksgarantie, want iedere klant krijgt van ons levenslange service! En heeft u vragen over service, bel ons op +31 (0)88 - 28 28 928.


Hoe meld ik een storing?

Dat kan op 2 manieren; de eerste manier is dat u contact opneemt met de fabrikant/importeur. Zij kunnen het probleem misschien al wel telefonisch verhelpen. En mocht dat niet het geval zijn dan hebben veel fabrikanten een lokale service voor de fabrieksgarantie. De tweede manier is om ons te bellen en te kiezen voor optie 2. Wij proberen dan een oplossing te zoeken en in de meeste gevallen krijgen we die ook gevonden. Mailen kan natuurlijk ook.

24 uur service

Wij zorgen er voor dat de servicemelding binnen 24 uur verwerkt is. Maar met bijvoorbeeld een vriescel moeten we veel sneller handelen. Dit soort storingen krijgen altijd voorrang, net als storingen die het 'concept' van de klant in gevaar brengen.

Garantiefacturen

Alles wat onder garantie van de fabrikant gemaakt kan worden, wordt door die fabrikant betaalt. Ongeacht het merk, uitvoering of type. Alles buiten de garantie wordt via een factuur aan u doorbelast.

Order & Handling

Wij vinden dat wij tegen hele scherpe prijzen en voorwaarden de producten verkopen (leasen). Maar alles kost geld. Het verzenden van de producten kost geld, zo ook het maken van factuur. Dus als wij een (aparte) factuur moeten maken, dan treft u een bedrag voor de 'Order & Handling' aan.

Onderhoud

Met een auto gaan we 1 keer per jaar naar de garage voor een onderhoudsbeurt of voor een (APK) keuring. Met professionele apparatuur in uw keuken is het eigenlijk niet anders. Wij verplichtingen niemand om het onderhoud door ons - of door onze fabrikanten - uit te laten voeren. Maar om altijd het recht op garantie te hebben is het wel verstandig om minimaal 1 keer per jaar onderhoud uit te laten voeren op professionele apparatuur. U vermindert de kans op storingen en verlengt de levensduur van het apparaat. En bij een onderhoudscontract (servicecontract) krijgt u ook voorrang op monteursbezoeken. En een fabrikant verleent gewoon zijn garanties, want als er namelijk geen onderhoud uitgevoerd is, dan hoeft een fabrikant de garantie niet te vergoeden en zijn alle kosten voor uw rekening.    

Tips voor onderhoud

Een monteur is niet altijd nodig. U kunt zelf ook veel doen als het gaat om onderhoud. Zo adviseren wij om koel- of vrieskasten (of banken) niet meteen naast een verwarming of een hittebron als een combisteamer of een kookplaat te zetten. Of in een hele warme ruimte! En als u met de stofzuiger regelmatig langs de verdamper/condensor gaat, dan komt dit ten goede aan de prestatie van het apparaat.
Het klinkt raar, maar als eerste wordt er meestal gevraagd of de stekker in het stopcontact zit en of er stroom op dit contact zit (check de groepenkast/zekeringen). Controleer daarom dit als eerste, net als - indien van toepassing - andere toe- en afvoeren, zodat u zeker weet dat deze werken en schoon zijn. 

Combisteamers moeten nu eenmaal ontkalkt worden. Hiervoor is een speciaal middel op de markt, maar het kan ook met andere middelen die we allemaal thuis hebben staan. Maar het moet wel gebeuren en eigenlijk is het heel makkelijk, want de meeste steamers hebben daar tegenwoordig een programma voor. Een kleine moeite, die heel veel problemen kan voorkomen!

Als u het RVS met regelmaat schoonmaakt met een mild sopje, dan is er niets aan de hand. Schoonmaken moet toch gebeuren, dus neem alles een keer mee. Gebruik alleen nooit scherpe voorwerpen of schuursponsjes voor het schoonmaken. En ook ook agressieve schoonmaakmiddelen kunt beter in de kast laten staan. Ga er in ieder geval geen apparatuur mee schoonmaken.

En een hele belangrijke tip voor het onderhoud is om de handleiding een keer door te lezen, want dat kan u veel geld, maar vooral veel ergenis besparen! In de gebruikers-handleiding staan tips voor het onderhoud en specifiek voor het apparaat zelf. Sommige storingen zijn door middel van het indrukken van een reset-knop al op te lossen. Of juist even een combinatie van twee knoppen een aantal seconden inhouden. 
HORECAXL LOST DE STORINGEN OP. OOK VOOR PREVENTIEF EN CORRECTIEF ONDERHOUD
Storingen en Onderhoud Horeca ApparatuurStoringen en Onderhoud Horeca Apparatuur